TomTix.ro TomTix.ro

Sunday, 4 December 2022, 18:00

Târgu Jiu, România

HARTA SĂLII

Evenimentul s-a încheiat.

Text: Nicoale Kirițescu
Distribuție:
Tilică/ Gaston Fabrier – Cosmin Brehuță
Lily – Mădălina Ciobănuc
Iancu – Adrian Șerban
Menajera – Luminița Șorop

Regia artistică și scenografia: Valer Dellakeza | Asistent scenografie: Florin Ularu | Execuție costume: Wilhelmina Bekeși Kuron | Regizor tehnic: Sorin Pungan | Filmare și fotografii: Florin Rotaru | Grafică afiș și caiete-program: Maria Botar

„Nicolae Kiriţescu, dramaturg, scenarist, publicist face parte dintr-o familie dedicată creaţiei dramatice româneşti din perioada interbelică şi a primelor decenii de după cel de-al doilea război mondial. Deşi, în epocă, Nicolae pare a avea mai mult succes ca autor de texte de revistă, posteritatea îl reţine mai mult pe fratele său, Alexandru Kiriţescu, autorul uneia dintre piesele de tezaur ale dramaturgiei româneşti ,,Gaiţele”.
,,Prietenul din Franţa” este o comedie bulevardieră, cu mai toate ingredientele genului: o soţie dornică de atenţie, un soţ gelos, un prieten prea săritor care visează de mult timp o relaţie mai apropiată cu protagonista, un alt amic din Franţa - care contrazice mitul eternului Casanova parizian ... Comicul de situaţie este prezent pe mai tot parcursul piesei, jocul dublu al eroului principal - de soţ şi de amant - creând o atmosferă dinamică, ilară.
E o comedie amară însă, fără happy end, sau mai exact cu un final pe care maestrul Valer Dellakeza îl construieşte nu în funcţie de cutumele lejere ale speciei, ci de adevărata expresie a trăirilor omeneşti.” (Ion Cepoi)

Citeşte mai mult »

Locaţie

Teatrul Dramatic Elvira Godeanu - Scena Clasica

Strada Victoriei, Nr. 36, Târgu Jiu, România

Organizator

Teatrul Dramatic Elvira Godeanu

http://www.teatrulelviragodeanu.ro

teatrulelviragodeanu@gmail.com

+40 253 215 161