TomTix.ro TomTix.ro

Sunday, 27 November 2022, 19:00

Turda, România

Evenimentul s-a încheiat.

Moartea nu poate fi doar provocată pur şi simplu, ea vine cu consecinţe. Cât de mult îndurăm până când putem spune că este de ajuns? Cât de multă incertitudine acceptăm până să luăm o decizie, oricât de dureroasă ar fi ea? Iată doar câteva întrebări pe care le ridică Fredrik Brattberg. Dar marea problemă vine atunci când moartea nu mai are final. Când ai sentimentul înfricoşător că nu poţi spune s-a terminat, când trăieşti în incertitudine şi nu ai capacitatea de a trece mai departe. Eterna întoarcere sau povestea pe care-o trăieşte familia care crede că şi-a pierdut unicul fiu. Mama, pe de-o parte, se consoleazā cu ideea că viaţa trebuie să meargă mai departe şi încearcă să privească lucrurile în modul cel mai normal posibil. Tatăl, pe de altă parte, refuzā realitatea şi-şi cautā fericirea în urmărirea câinelui vecinului. Dar cineva bate la uşā, iar viaţa de zi cu zi a familiei se întoarce la normalitate şi fericire până când fiul dispare din nou, şi din nou, şi din nou. Fericirea resimţită la prima reîntoarcere a fiului se transformă în fericire sufocantă, o fericire insuportabilă, o fericire plină de incertitudine. Părinţii trăiesc într-o lume confuză. Moartea şi întoarcerea continuă a fiului transformā emoţiile şi durerea părinţilor în frustrare şi furie. Aşa că, aceleaşi mâini care odată au şters lacrimile lui Gustav, la finalul piesei îl sufocă, înmânându-l înapoi lui Hades.

Eterna întoarcere penduleazā între tragedie şi farsă, şi poate fi percepută ca o comedie neagră, dar umorul dispare în atmosfera sumbră a dialogului, iar râsul se transformă în plâns amar.

Calatorie de iarna de Fredrik Brattberg

Calatorie de iarna sau povestea unui cuplu tânăr.

Alfred şi Anne se întorc de la spital cu copilul lor nou-născut şi încercearcā să facă faţă acestei schimbări din viaţa lor. Foarte repede, emoția provocată de nașterea acestei ființe, încă necunoscute, face loc sentimentelor ambivalente. Abandon sau moarte? În minţile tinerilor părinţi, care nu reuşesc să primească copilul care tocmai s-a născut, se împletesc tot soiul de sentimente. Când Anne şi Alfred îşi aduc copilul nou-născut acasā, niciunul dintre ei n-a prevāzut incertitudinile care urmau sā-şi facā loc în viaţa lor.

Calatorie de iarnā, acest joc nemilos al rătăcirii, între normalitate şi anormalitate, spune o poveste liniştită a doi tineri care nu pot ieşi din trenul în care s-au îmbarcat şi expune ceea ce ar putea lipsi tinerilor pārinţi din ziua de azi.

Costume si décor: Mariuca Ignat

Coloana sonorā: Olafur Arnalds, Aikyo, Franz Schubert, Sarbu Daniel si Sorian Cornel.

Video-art, Creatie, Concept si Regie: Roi Escudero

Director tehnic-media: Valentin Ewan.

An ETdC Projects’ Lab Video Production*

Regia: Ioan Ardelean

Distribuția:

Doina Șoproni

Valentin Oncu

Grațiela Bădescu

Cătălin Florea

Ginuc Crișan

Lumini: Paul Sebastian Popa

Sunet:Bogdan Tiutiu

Recuzită:Doina Man

Constructie decor:Dan Felecan, Ovidiu Deac, Dorel Moga

Croitorie:Elena Popa

Masinisti:Marian Deac, Attila Markusz

Cabinieră: Georgeta Sălăgean

Locație: fosta Fabrică de bere

Preț bilete: 20 lei întreg, 15 lei redus (elevi, studenți, pensionari)

Rezervări la tel. 0264 311 952

Vă așteptăm cu drag!

Citeşte mai mult »

Locaţie

FABRICA DE BERE SALA MARE

Piata Romana nr 17, Turda, România

Organizator

TEATRUL NATIONAL AURELIU MANEA TURDA

https://teatrulaureliumaneaturda.ro

+40264311952