TomTix.ro TomTix.ro

Thursday, 7 March 2019, 21:00

București, România

Evenimentul s-a încheiat.

#TogetherForNature

Alex & The Fat Penguins în concert-manifest la unteatru

Formația Alex & The Fat Penguins susține un concert acustic la unteatru cu ocazia lansării celei mai recente piese: Urlă Pământul.

Sub deviza “Together for Nature”, trupa este susținută de WWF România și Tanănana în demersul său de a îndrepta atenția asupra problemelor de mediu care ne afectează atât prezentul, cât și viitorul.

Tocmai din acest motiv, recitalul va fi unul acustic, în încercarea de a aduce un tribut lemnului folosit pentru realizarea instrumentelor muzicale.

Totodată, de la eveniment nu vor lipsi nici invitați speciali care vor fi anunțați în perioada următoare.

Pericolele la care oamenii supun mediul înconjurător și care se vor întoarce împotriva noastră sunt numeroase și au în prim plan risipa: risipa de energie, de lemn, de apă, supraexploatarea resurselor de hrană și apoi risipă alimentară, risipă din cauza căreia urlă pământul.

Astfel, Alex & the Fat Penguins au atins mai întâi problema tăierilor abuzive de pădure care, mai devreme sau mai târziu, ne vor priva de oxigenul necesar vieții, prin campania online #respir, în care oamenii au fost îndemnați să își împărtășească poveștile pentru care au fost nevoiți să tragă aer în piept și să meargă mai departe.

Formația susține, de asemenea, Earth Hour, cea mai mare mișcare voluntară de mediu, inițiată de WWF, care are loc în fiecare an în ultima sâmbătă din luna martie, când oameni de pretutindeni sting lumina timp de o oră pentru a atrage atenția asupra problemei schimbărilor climatice și a modului în care acestea ne afectează.

Alex & The Fat Penguins este o trupă cunoscută pentru mesajele sociale pe care le promovează prin muzică. Piesa “Just a Fool” lansată în urmă cu doi ani viza problema corupției, iar în decembrie 2017 a și fost interpretată sub forma unui protest spontan în fața clădirii Guvernului României. De asemenea, formația are în palmares și o piesă care face trimitere la dramele provocate de războiul civil din Siria – “Amiral”.

Banii obtinuți în urma evenimentului vor fi directionați către cauzele WWF România.

După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis.

Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul).

Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit scris din partea unteatru.

Citeşte mai mult »

Locaţie

Teatrul UNTEATRU

Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

Organizator

Teatrul Unteatru

http://unteatru.ro

unteatru@gmail.com