TomTix.ro TomTix.ro

Sunday, 14 April 2024, 12:30 - Saturday, 27 April 2024, 00:00

Cluj-Napoca, România

Evenimentul s-a încheiat.

Spectacolul „Cartea cu Apolodor”, după Gellu Naum, va fi prezentat pe scena Teatrului „Puck” în viziunea regizorală a Monei Marian.

“Să-ţi spun, dragă Apolodor, de ce nu eşti ca alţii. Esti pinguin şi om, pentru că vorbeşti, cânţi, plângi şi mergi ca un om, dar ai pene albe şi negre, cioc şi aripi, eşti mic şi mare, eşti pentru copii şi pentru toţi ceilalţi, eşti un picaro şi un Wilhelm Meister (nu-i nimic dacă nu ştii ce înseamnă asta), eşti erou şi locuieşti într-o parodie, ba chiar într-un evantai de parodii, dar tu eşti atât de original încât nimeni nu te poate imita. Porţi în toate ocaziile frac. Porţi, de asemenea, fără să te sinchiseşti, numele unui celebru arhitect şi constructor din Damasc. Eşti fermecător, eşti tenor, voiajor, visător şi seducător. De tine s-au îndrăgostit o maimuţică şi mulţi cititori. Ai prieteni nemaipomeniţi în lumea ta şi cămila Suzi îţi este chiar ca o mamă, iar cu cangurul Ilie şi cu leul Amedeu faci un trifoi de neuitat”, spunea Ioana Pârvulescu în “Scrisoarea unui critic literar către un prieten pinguin”.

„Cartea cu Apolodor” a participat la un turneu în Arizona, SUA, la invitaţia Arizona State University, un turneu în Franţa, iar apoi a participat la Festivalul Culturii Române de Flennek la Bialystok. Totodată, spectacolul clujean a reprezentat România la Festivalul Eurokids din Washington D.C.

Scenografia: Epaminonda Tiotiu.
Sculptura: Florin Marin. Muzica: Corina Sîrbu. Procesare computerizată: Cristian Luchian.
 

Distribuţia: Dana Bonţidean, Călin Mureşan și Angelica Pamfilie.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Citeşte mai mult »

Locaţie

Teatrul de Păpuși „Puck”

Str. I.C. Brătianu, nr. 23, 400079, Cluj-Napoca, România

Organizator

Teatrul de Papusi PUCK

www.teatrulpuck.ro

marketing@teatrulpuck.ro

0264 595 992