TomTix.ro TomTix.ro

Wednesday, 14 February 2024, 17:00

Cluj-Napoca, România

Evenimentul s-a încheiat.

„Volt egyszer egy városka, a városkának volt számtalan girbe-gurba utcája, boltja, postahivatala és …egy takaros kis színháza…”

 

Ebben a városkában élt, és ebben a színházban dolgozott Ophélia kisasszony, mint színházi súgó. Számos évadot végigizgult a színészekkel együtt, mindig ügyelve arra, „nehogy megakadjon az előadás”. Ám egy napon, a színházacska megszűnt, a színészek szétszéledtek és Ophélia magára maradt. Magányában, egy este, árnyak látogatták meg: az általa jól ismert szerepek és szereplők árnyai. Ophélia játszani kezd velük, sorra feleleveníti a régi előadások hangulatát. Az árnyak mindenhova elkísérik: a piacra, az utcára, a sétatérre. A városka lakói összesúgnak az idősödő hölgy háta mögött: nincs az rendjén, hogy valaki folyton árnyakkal diskurál. Ophéliának nincs továbbá maradása a városkában, úgy dönt, útra kel és megteremti az Árnyak Színháza vándortársulatot. Árny-barátai lelkesen segítenek ebben és hamarosan összeáll a produkció. 

 

Hosszú útra indulnak, kezdetben vonaton, majd automobilon. A társulatot és az előadást a gyerekek és a felnőttek minden országban, minden városban szeretettel fogadják. Eljutnak az óceánig, sőt még azon is túl: Amerikába. A siker nem vakítja el Ophéliát: az marad aki volt, egyszerű súgó, aki soha nem jelenhet meg a rivaldafényben és a reflektorok kereszttüzében. Egy este egy újabb árny kopogtat és kér bebocsátást a truppba. Ő is, akár minden másik árny, szíves fogadtatásban részesül, noha Ophélia tudja, hogy az új árnyat úgy hívják: Halál. Ophélia, a Halál segítségével, végre azzá válhat, ami örök életében lenni szeretett volna: árnnyá. És az Árnyak Színháza, egy új szereplővel bővülve, újabb turnéra indul, egy mennyei színházba, hogy az ottaniak is megismerhessék ezt az előadást.

 

Citeşte mai mult »

Locaţie

Teatrul de Păpuși „Puck”

Str. I.C. Brătianu, nr. 23, 400079, Cluj-Napoca, România

Organizator

Teatrul de Papusi PUCK

www.teatrulpuck.ro

marketing@teatrulpuck.ro

0264 595 992