TomTix.ro TomTix.ro

Friday, 24 November 2023, 21:00

București, România

Evenimentul s-a încheiat.

Vineri 24 noiembrie, la ora 21:00, Unteatru își invită publicul la o lecție de zbor. Va fi un zbor sonor, spre tăriile muzicii, unde nu  întristare, nici suspin, ci doar joc senin. Un zbor condus live de pe scenă de doi artiști îndrăgiți, Maxim Belciug și Gabriel Bălașa, care vin cu chitara, cu percuțiile și cu handpanul să dea frâu liber instrumentelor și să cânte cu chef și cu sete, cu foc, cu sentiment, cu pară, amestecând ritmuri cu culori, să-ți vină să dansezi, să râzi și să visezi.

Un concert călătorie printre muzici nebunie, de gustat într-o seară târzie, după tot protocolul poetic al lecției de zbor lăsate de Nichita Stănescu: “Mai întâi îţi strângi umerii, mai apoi te înalţi pe vârful picioarelor, închizi ochii, refuzi auzul. Îţi spui în sine: acum voi zbura. Apoi zici: Zbor. Şi acesta e zborul.”

Maxim Belciug, un artist clasic în formarea și preferințele sale, este un nume binecunoscut. Este maestrul chitarei și al Încântărilor, cel care se încăpăţânează să creadă că frumuseţea va mântui totuși lumea. 

Gabriel Bălaşa este un alt nume, frecvent întâlnit pe scena muzicală under şi overground. Un
percuţionist inspirat şi isteţ, apreciat pentru prezenţa sa creativă. Împreună, cei doi formează un duo insolit, ca și muzica lor. 

Un melanj, exuberant și zajjy, de clasic cu improvizație, exotisme pline de culoare, valsuri, tangouri, tarantelle, baroc și ritmuri latino-americane. Sunete care încălzesc inima și armonii ce-și iau zborul de pe partitură, împinse de bucuria de a cânta, aducându-ne un răgaz de (re)copilărie, în pofida faptului că trăim într-o lume ce nu-i făcută pentru copii.

Citeşte mai mult »

Locaţie

Teatrul UNTEATRU

Str. Sfintii Apostoli nr 44, București, România

Organizator

Teatrul Unteatru

http://unteatru.ro

unteatru@gmail.com