TomTix.ro TomTix.ro

Evenimente Teatrul Unteatru

 • 20
  May
  Amalia respiră adânc

  Monday, 20 May, 20.00

  Teatrul Țăndărică - Sala Studio, Eremia Grigorescu 24, București, România

  Amalia respiră adânc
 de Alina Nelega 
Regia: Mariana Cămărășan
 Scenografia: Alexandra Penciuc
 Cu: Cristina Casian Destinul României, din anii 60 până în 2000, ne este spus prin povestea unei femei ce-şi trăieşte viaţa în acesta perioadă. În ipostazele de adolescentă pionieră, mamă, bătrână cunoaşte un traseu trist, pe care însă îl străbate plină de candoare, seninătate şi curaj.
Pentru acest rol, Cristina Casian a fost distinsă cu Premiul UNITER pentru Debut în 2008. Durata: 75 de minute * Reprezentația este prezentată în cadrul programului Viața merită totul! Acum, când mă întorc în teatru, vă invit la teatru, va invit la unteatru. Acasă. VIAȚA MERITĂ TOTUL! 4-5-6 martie 2020 – unteatru CINCI ORE CU MARIO O CAMERĂ DOAR A TA AMALIA RESPIRĂ ADÂNC trei monoloage – trei femei – trei mari iubiri trei spectacole născute din fărâmele tainice care ne alcătuiesc trei declarații de iubire, alături de trei mari prietene ale sufletului meu eveniment dedicat memoriei mamei mele, anilor de bucurie petrecuți împreună, anilor de dor ce urmează, darului ei de dragoste, nădejde și credință Teatrul meu este iubirea mea - ca o taină, e darul meu primit - darul meu dăruit. Fărâma din mine, din fiecare din noi, nevăzută și nemărginită, fărâma ce se cerne, ce se așază și a rodit, fărâma ce face teatrul să prindă viață, vine de foarte departe - de foarte aproape, din inimă. Teatrul inimii mele poartă acum numele A-MAMA – care înseamnă IUBIRE. Mulțumesc Cristina, Florina, Adina. Mulțumesc surorilor mele, familiei mele. Mulțumesc unteatru. Mulțumesc tuturor celor care, cu iubire, au primit-o pe mama în mijlocul lor la repetiții, spectacole, festivaluri, la cursuri și la întâlniri. Mulțumesc tuturor celor care au primit-o pe mama – cea curată cu inima – în casele lor, inimile lor. Mulțumesc, mama! Sufletul tău să-l primească Bunul Dumnezeu și să-l așeze unde drepții se odihnesc. Să-ți fie zborul lin, în lumină, Dobrița, acum, la 40 de zile de când ți-ai deschis aripile. Mariana Cămărășan După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul). Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 21
  May
  Proof

  Tuesday, 21 May, 20.00

  Teatrul Țăndărică - Sala mare, Eremia Grigorescu 24, București, România

  „N-am vrut să vorbim despre matematică, deși textul face asta pe alocuri. Noi am urmărit patru personaje care ne-au împins spre căutări mai adânci decât ne-am fi imaginat. Cu relațiile lor bogate, cu neîmplinirile lor și cu iubirea lor cu tot. Probabil e despre iubire și nu despre altceva. Noi asta am găsit în întâlnirea asta. Iubire.” - Andrei și Andreea Grosu


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 22
  May
  Eine kleine Nachtmusik

  Wednesday, 22 May, 20.00

  Teatrul Țăndărică - Sala mare, Eremia Grigorescu 24, București, România

  Teatru Coregrafic Un spectacol de Gigi Căciuleanu Muzica: W.A. Mozart Cu Lari Giorgescu One-man-show Texte: Gigi Căciuleanu şi un fragment de scenariu original de Comedia Dell’Arte aparţinând lui W.A. Mozart Scenografia: Vladimir Turturica Light Design: Dragoș Mărgineanu O coproducţie: UNTEATRU, ARTPRODUCTION FOUNDATION & GIGI CĂCIULEANU ROMANIA DANCE COMPANY. Proiect co-finanțat de AFCN “…Mozart pe drum de seară… EINE KLEINE NACHTMUSIK este o metaforă a “singurătăţii creatorului de cursă lungă”. Cea a unui solitar Om–Artist, Artist–Om, fără vârstă, Veşnic-Copil, dar în acelaşi timp, şi dintotdeauna: Bătrân-Filozof-Înţelept, Jongleur şi Alchimist… Aici şi Nicăieri, Acuma şi Oricând… Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei ”Eine kleine Nachtmusik” nu e (numai) Mozart, Amadeus, sau Wolfgang… E o metaforă.” Gigi Căciuleanu După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul). Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 28
  May
  Domnișoara Iulia

  Tuesday, 28 May, 20.00

  Teatrul Țăndărică - Sala mare, Eremia Grigorescu 24, București, România

  Pentru noi, în momentul acesta al vieții, Domnișoara Iulia e un text cu raze X care ajung până la oase. E despre cum se descompun oamenii în nopțile nedormite și despre mersul pe sfoară fără plasă de siguranță. Ne fascinează cel mai crud și mai devorator Strindberg. E un studiu care te trage adânc sub apă până când simți că nu mai vezi lumina. Andrei și Andreea Grosu, regizori


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 30
  May
  MASS

  Thursday, 30 May, 20.00

  Teatrul Țăndărică - Sala mare, Eremia Grigorescu 24, București, România

  Textul e o atentă examinare a durerii, a furiei și a acceptarii. Două familii care încearcă să se ierte și să meargă mai departe. Se caută vinovați, se caută povești justificatoare pentru destinul lor, se caută răspunsuri. Își îndreaptă degete arătătoare către cel din față pentru a se putea elibera de povara vinovăției. O masă, patru scaune. Un loc de întâlnire pentru cei patru care au fost lăsați în urmă. O elegie pentru cei mai singuri oameni de pe pământ.


  Organizat de Teatrul Unteatru