TomTix.ro TomTix.ro

Evenimente

 • 14
  Apr
  Cartea cu Apolodor

  Sunday, 14 April, 12.30

  Teatrul de Păpuși „Puck”, Str. I.C. Brătianu, nr. 23, 400079, Cluj-Napoca, România

  Spectacolul „Cartea cu Apolodor”, după Gellu Naum, va fi prezentat pe scena Teatrului „Puck” în viziunea regizorală a Monei Marian. “Să-ţi spun, dragă Apolodor, de ce nu eşti ca alţii. Esti pinguin şi om, pentru că vorbeşti, cânţi, plângi şi mergi ca un om, dar ai pene albe şi negre, cioc şi aripi, eşti mic şi mare, eşti pentru copii şi pentru toţi ceilalţi, eşti un picaro şi un Wilhelm Meister (nu-i nimic dacă nu ştii ce înseamnă asta), eşti erou şi locuieşti într-o parodie, ba chiar într-un evantai de parodii, dar tu eşti atât de original încât nimeni nu te poate imita. Porţi în toate ocaziile frac. Porţi, de asemenea, fără să te sinchiseşti, numele unui celebru arhitect şi constructor din Damasc. Eşti fermecător, eşti tenor, voiajor, visător şi seducător. De tine s-au îndrăgostit o maimuţică şi mulţi cititori. Ai prieteni nemaipomeniţi în lumea ta şi cămila Suzi îţi este chiar ca o mamă, iar cu cangurul Ilie şi cu leul Amedeu faci un trifoi de neuitat”, spunea Ioana Pârvulescu în “Scrisoarea unui critic literar către un prieten pinguin”. „Cartea cu Apolodor” a participat la un turneu în Arizona, SUA, la invitaţia Arizona State University, un turneu în Franţa, iar apoi a participat la Festivalul Culturii Române de Flennek la Bialystok. Totodată, spectacolul clujean a reprezentat România la Festivalul Eurokids din Washington D.C. Scenografia: Epaminonda Tiotiu. Sculptura: Florin Marin. Muzica: Corina Sîrbu. Procesare computerizată: Cristian Luchian.   Distribuţia: Dana Bonţidean, Călin Mureşan și Angelica Pamfilie. Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.


  Organizat de Teatrul de Papusi PUCK

 • 14
  Apr
  Train Engima - One Spring Edition - the 2nd coming :)

  Sunday, 14 April, 13.00

  Tren in miscare, , București, România

  Crezi ca poti sa fii spion in probabil cel mai mare joc real din Romania? Ce este TRAIN ENIGMA? - o provocare! - peste 4 ore de aventura, care încep și se termina în Bucuresti - o misiune gen spionaj ce include trenuri reale în mișcare - un mix artizanal de escape rooms, treasure hunt, urban challenges, america express etc.  - o imbinare de online si offline cu actori live si site-uri criptate, mesaje codate etc.  - 2 orașe, 2 trenuri, multiple aventuri OFERTA de primavara: 3+1 Gratis sau 4+2 Gratis


  Organizat de Quest Mission

 • 15
  Apr
  Masacrul

  Monday, 15 April, 20.00

  Teatrul de Comedie - Sala Noua, Str Sfânta Vineri nr. 11, București, România

  Masacrul  de Yasmina Reza   Distribuție: Alexandru Papadopol, Dana Rogoz, Florina Gleznea, Emil Măndănac Regie: Mihai Brătilă Decor și costume: Alexandra Alma Traducere: Ionuț Grama


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 16
  Apr
  Cartea cu Apolodor

  Tuesday, 16 April, 17.00

  Teatrul de Păpuși „Puck”, Str. I.C. Brătianu, nr. 23, 400079, Cluj-Napoca, România

  Spectacolul „Cartea cu Apolodor”, după Gellu Naum, va fi prezentat pe scena Teatrului „Puck” în viziunea regizorală a Monei Marian. “Să-ţi spun, dragă Apolodor, de ce nu eşti ca alţii. Esti pinguin şi om, pentru că vorbeşti, cânţi, plângi şi mergi ca un om, dar ai pene albe şi negre, cioc şi aripi, eşti mic şi mare, eşti pentru copii şi pentru toţi ceilalţi, eşti un picaro şi un Wilhelm Meister (nu-i nimic dacă nu ştii ce înseamnă asta), eşti erou şi locuieşti într-o parodie, ba chiar într-un evantai de parodii, dar tu eşti atât de original încât nimeni nu te poate imita. Porţi în toate ocaziile frac. Porţi, de asemenea, fără să te sinchiseşti, numele unui celebru arhitect şi constructor din Damasc. Eşti fermecător, eşti tenor, voiajor, visător şi seducător. De tine s-au îndrăgostit o maimuţică şi mulţi cititori. Ai prieteni nemaipomeniţi în lumea ta şi cămila Suzi îţi este chiar ca o mamă, iar cu cangurul Ilie şi cu leul Amedeu faci un trifoi de neuitat”, spunea Ioana Pârvulescu în “Scrisoarea unui critic literar către un prieten pinguin”. „Cartea cu Apolodor” a participat la un turneu în Arizona, SUA, la invitaţia Arizona State University, un turneu în Franţa, iar apoi a participat la Festivalul Culturii Române de Flennek la Bialystok. Totodată, spectacolul clujean a reprezentat România la Festivalul Eurokids din Washington D.C.   Scenografia: Epaminonda Tiotiu. Sculptura: Florin Marin. Muzica: Corina Sîrbu. Procesare computerizată: Cristian Luchian.   Distribuţia: Dana Bonţidean, Călin Mureşan și Angelica Pamfilie. Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.


  Organizat de Teatrul de Papusi PUCK

 • 16
  Apr
  Leonce si Lena

  Tuesday, 16 April, 20.00

  Teatrul de Comedie - Sala Noua, Str Sfânta Vineri nr. 11, București, România

  „Leonce și Lena” de Georg Büchner traducerea: Nina Cassian regia: Eugen Gyemant scenografia: Maria Nicola costume: Baden 11 și Narman cu: Dana Rogoz, Andrei Seușan, Lucian Iftime, Ionuț Grama, Bogdan Cotleț și Eduard Cîrlan Prințul Leonce și-a pierdut orice motivație pentru a mai juca rolul în care a fost distribuit. Nu vrea să se mai prefacă, nu vrea să mai contribuie la iluzia că lumea în care trăiește nu este un grajd condus de un bufon, nu vrea să mai consume împreună cu toți ceilalți același romantism golit de spirit sau originalitate și, mai ales, nu vrea să se căsătorească cu Prințesa Lena, pe care nu a văzut-o niciodată. Așa că, împreună cu noul său valet cerșetor Valerio, fuge în lume, numai pentru a descoperi că lumea nu este decât o repetare la nesfârșit a aceluiași loc din care a fugit. Dar pentru că romantismul este ca o râie, întâmplarea face ca și Prințesa Lena să fugă de aceeași căsătorie, în aceeași pustietate în care a fugit și Leonce, iar cei doi se îndrăgostesc și uită imediat toate tiradele pe care le-au ținut contra iubirii, fără să știe că au întâlnit tocmai persoana de care fugeau. Abia după ce se căsătoresc descoperă că n-au făcut decât să execute ca niște marionete un plan parcă dinainte stabilit. Și treziți în felul ăsta la realitate, rămân întrebările - există posibilitatea de a avea cu adevărat decizii proprii? Ce facem după ce se risipesc iluziile? Și cum de a scris Büchner în 1836 ceva atât de modern și de absurd despre absurditatea existenței noastre? Foto Florin Kirițescu (florinkiritescu.ro) După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul). Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 17
  Apr
  Lemons, Lemons, Lemons, Lemons, Lemons

  Wednesday, 17 April, 20.00

  Teatrul de Comedie - Sala Noua, Str Sfânta Vineri nr. 11, București, România

  * Această prezentare conține 140 de cuvinte. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons e un spectacol care vorbește despre intimitate și modul în care ea evoluează. În doar 140 de cuvinte. Ce faci când lumea ta e pe cale să devină din ce în ce mai mică? Amenințați de o distopie în care legea le interzice oamenilor să rostească mai mult de 140 de cuvinte pe zi, Bernadette și Oliver încearcă să găsească noi metode de a comunica. El luptă împotriva legii Șșșt cu toate armele pe care le are, ea refuză să creadă până în ultimul moment că un astfel de lucru este posibil. Dar Te iubesc se restrânge în Tubesc, iar relația lor se adaptează noilor reguli. Autor: Sam Steiner Actori: Denisa Nicolae & Liviu Romanescu Regia: Iulia Grigoriu Scenografia: Răzvan Bordoș Light design: Alexandru Matios Sound design: Bogdan Moroșanu După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul). Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 18
  Apr
  Risipire

  Thursday, 18 April, 20.00

  Teatrul de Comedie - Sala Noua, Str Sfânta Vineri nr. 11, București, România

  “Risipire” e o poveste despre rolul pe care îl joacă amintirile în iubirea pentru celălalt. Sandra suferă de o boală degenerativă și se află în fața unei alegeri:  salvarea propriei viețí sau uitarea persoanei iubite pentru totdeauna. “Risipire” e o analiză asupra felului în care se formează și mai apoi se distruge materia memoriei noastre. Textul spectacolului s-a dezvoltat pornind de la cercetări recente asupra creierului și memoriei, un punct important de influență și inspirație fiind dramaturgia și cinematografia contemporană pe această temă.


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 19
  Apr
  Cină cu Delict: The Mad Scientist

  Friday, 19 April, 20.00

  , , Timișoara, România

  Vă invităm să vă alăturați unei experiențe de neuitat, în care arta gastronomică se întâlnește cu arta teatrală într-un mod spectaculos și plin de tensiune. În această seară, veți deveni protagoniștii unui scenariu plin de mister și suspans, în care lucrurile pot lua o întorsătură neașteptată din cauza unui om de știință care a scăpat de sub control. Într-o atmosferă captivantă veți fi martorii și participanții la experimentele îndrăznețe ale unui savant genial, dar instabil. În timp ce savurați deliciile pregătite cu grijă de bucătari, veți fi implicați într-o poveste plină de descoperiri științifice și de pericole iminente. Fiecare moment vă va captiva și vă va surprinde, iar fiecare detaliu va contribui la atmosfera irepetabilă a acestui eveniment. Veți fi provocat să rezolvați enigme și să luați decizii în timp real, în timp ce vă confruntați cu provocări neașteptate și cu momente de dramatism intens. Cina cu Delict: The Mad Scientist este mai mult decât un simplu eveniment; este o călătorie fascinantă în lumea științei, a misterului și a aventurii. Este un motiv excelent pentru a explora diferite aspecte ale realității și pentru a vă bucura de o ieșire în oraș cu adevărat memorabilă. Așadar, pregătiți-vă pentru o seară plină de surprize și de emoții intense, în care veți descoperi că limitele dintre știință și ficțiune sunt mai subțiri decât credeați. Să înceapă experimentul! Data: 19 Aprilie 2024 Locatie: TO BE ANNOUNCED RSVP: 0729463344  


  Organizat de Sales Masters Romania

 • 19
  Apr
  Otrava

  Friday, 19 April, 20.00

  Teatrul de Comedie - Sala Noua, Str Sfânta Vineri nr. 11, București, România

  Un loc în care, inaintea Marii Treceri către dincolo, oamenii se întâlnesc spre aducerea aminte a zilelor în care au fost. Aici, doi oameni, un bărbat și o femeie, EL și EA, se regăsesc după mult timp. Timpul devine relativ. Nouă, unsprezece sau zece ani?


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 23
  Apr
  Masacrul

  Tuesday, 23 April, 20.00

  Teatrul de Comedie - Sala Noua, Str Sfânta Vineri nr. 11, București, România

  Masacrul  de Yasmina Reza   Distribuție: Alexandru Papadopol, Dana Rogoz, Florina Gleznea, Emil Măndănac Regie: Mihai Brătilă Decor și costume: Alexandra Alma Traducere: Ionuț Grama


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 24
  Apr
  Eine kleine Nachtmusik

  Wednesday, 24 April, 20.00

  Teatrul de Comedie - Sala Noua, Str Sfânta Vineri nr. 11, București, România

  Teatru Coregrafic Un spectacol de Gigi Căciuleanu Muzica: W.A. Mozart Cu Lari Giorgescu One-man-show Texte: Gigi Căciuleanu şi un fragment de scenariu original de Comedia Dell’Arte aparţinând lui W.A. Mozart Scenografia: Vladimir Turturica Light Design: Dragoș Mărgineanu O coproducţie: UNTEATRU, ARTPRODUCTION FOUNDATION & GIGI CĂCIULEANU ROMANIA DANCE COMPANY. Proiect co-finanțat de AFCN “…Mozart pe drum de seară… EINE KLEINE NACHTMUSIK este o metaforă a “singurătăţii creatorului de cursă lungă”. Cea a unui solitar Om–Artist, Artist–Om, fără vârstă, Veşnic-Copil, dar în acelaşi timp, şi dintotdeauna: Bătrân-Filozof-Înţelept, Jongleur şi Alchimist… Aici şi Nicăieri, Acuma şi Oricând… Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei ”Eine kleine Nachtmusik” nu e (numai) Mozart, Amadeus, sau Wolfgang… E o metaforă.” Gigi Căciuleanu După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul). Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 26
  Apr
  Venus in fur

  Friday, 26 April, 20.00

  Teatrul de Comedie - Sala Noua, Str Sfânta Vineri nr. 11, București, România

  Un regizor-dramaturg nemulțumit de rezultatele castingului său pentru montarea dramatizării după "Venus înveșmântată în blănuri" de Sacher Masoch - și o actriță întârziată și haotică, ce nu a auzit niciodată de Sacher Masoch și a venit ca pentru un casting S&M. O combinație implauzibilă dar electrizantă, care îi va duce pe amândoi mult mai departe decât a crezut fiecare. "Venus în blănuri" propune cu cinism, eleganță și umor o analiză a raporturilor de putere din lumea teatrală tradițională, înainte de a se transforma intr-un "bad trip" de răzbunare a tuturor abuzurilor și situațiilor de vulnerabilitate feminină. Jucându-se pe mai multe planuri cu miturile, stereotipurile și așteptările noastre în ceea ce privește politicile sexuale în domeniile creative, "Venus în blănuri" ne arată cam ce întâmplă când o zeiță îți bate la ușă. Joc al minții, fetișizare, proiecții personale și role-playing provocator într-o sală de casting, cu rezultat neașteptat.


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 27
  Apr
  Domnișoara Iulia

  Saturday, 27 April, 20.00

  Teatrul de Comedie - Sala Noua, Str Sfânta Vineri nr. 11, București, România

  Pentru noi, în momentul acesta al vieții, Domnișoara Iulia e un text cu raze X care ajung până la oase. E despre cum se descompun oamenii în nopțile nedormite și despre mersul pe sfoară fără plasă de siguranță. Ne fascinează cel mai crud și mai devorator Strindberg. E un studiu care te trage adânc sub apă până când simți că nu mai vezi lumina. Andrei și Andreea Grosu, regizori


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 29
  Apr
  Noaptea bufonilor

  Monday, 29 April, 20.00

  Teatrul de Comedie - Sala Noua, Str Sfânta Vineri nr. 11, București, România

  Noaptea bufonilor Un spectacol de Alexa Visarion Cu: Marian Râlea și Richard Bovnoczki Trei artiști de excepție își unesc forțele și deschid culisele teatrului, arătând spectatorilor lumea nevăzută a scenei. Regizorul Alexa Visarion aduce pe scena unteatru ,,Noaptea bufonilor’’, o versiune scenică proprie, după texte de Cehov și Shakespeare. În rolurile principale, doi actori emblematici pentru scena românească şi o întâlnire artistică inedită: Marian Râlea și Richard Bovnoczki La împlinirea a 50 de ani de carieră, Alexa Visarion dedică acest spectacol profesorului său, regizorul Radu Penciulescu, și memoriei actorului Ilie Gheorghe, care alături de Marian Râlea, a făcut parte din distribuția spectacolului ,,Noaptea bufonilor’’, în prima versiune, montată la Teatrul Național „Radu Stanca” din  Sibiu. După începerea spectacolului accesul publicului în sală nu mai este permis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pe durata spectacolului publicul este rugat să închidă telefoanele mobile (și orice alte echipamente care ar putea deranja spectacolul). Fotografierea, filmarea și înregistrarea audio sunt permise doar cu acordul explicit din partea unteatru.


  Organizat de Teatrul Unteatru

 • 17
  May
  Techstars Startup Weekend Bucharest

  Friday, 17 May, 17.00

  Universitatea Romano-Americana, Bulevardul Expoziției 1B , București, România

  Startup Weekend brings together those interested in startups with co-founders, mentors and experts. Participants put all their energy into their projects to find out after 54 hours whether the business idea has a chance on the market. The event is open to everyone – regardless of whether they have their own idea or not. Get inspired, develop new skills, and network with creative minds!


  Organizat de Startup Weekend Bucharest

 • 18
  May
  Noul trend hormonal al copilăriei

  Saturday, 18 May, 10.00

  Sheraton Hotel, Calea Dorobanți 5-7, București, România

  Copiii au propriul ritm de creștere, au gene unice și stil alimentar diferit. Există, însă, factori care impactează asupra etapelor de dezvoltare, mulți dintre ei afectând sănătatea fizică și emoțională a celor mici. Despre acești factori vom vorbi la Conferința ”Pediatrie pentru părinți”, ediția a patra, care are ca temă ”Noul trend hormonal al copilăriei”.


  Organizat de Asociația "Din grijă pentru copii"

 • 21
  Jun
  MedicIS94 - Revedere 2024: aconto/persoana, 21 iunie

  Friday, 21 June, 00.00

  Iasi, Iasi, Iași, România

  Aconto pentru o persoana, pentru balul de La Castel, pe 21 iunie 2024 


  Organizat de MedicIS94

 • 21
  Jun
  MedicIS94 - Revedere 2024: Aconto - curs festiv

  Friday, 21 June, 12.00

  UMF Iasi, Str. Universitatii, Iași, România

  Primire si deschidere Revedere 2024. Curs festiv. Sesiune foto. 


  Organizat de MedicIS94

 • 22
  Jun
  MedicIS94 - Revedere 2024: aconto/persoana, 22 iunie

  Saturday, 22 June, 14.00

  Conac Polizu, Conac Polizu, Iași, România

  Aconto pentru o persoana, pentru chermeza de la Conacul Polizu, pe 22 iunie 2024


  Organizat de MedicIS94